<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eilen Nemo pääsi taas fysioterapeutti Einin käsittelyyn.

 

Tällä kertaa aloitettiin Nemon vasemmalta puolelta. Ensimmäinen ”tää ei tunnu kivalta” reaktio tuli ihan eri paikasta kuin viimeksi, eli keskiselän nikamista ja lihaksista. Tämä oli Einin mielestä vain hyvä asia, sillä kipeytyminen kertoo siitä, että Nemo on alkanut käyttää kivun takia levossa olleita osasiaan. Eli ravilenkit ovat tehonneet :) Si-nivelen käsittelykään ei tuntunut mitenkään mukavalle, mutta huomattavasi paremmin antoi käsitellä kuin viimeksi. Vasemman jalan polvi ei ollut enää läheskään yhtä arka kuin viime viikolla, ja itse asiassa polvi itsessään ei ollut arka ollenkaan, vaan kipua ja jumia oli reisilihaksessa, joka osaltaan on aiheuttanut kivun tunnetta polven käyttöön. Vasen polvi oli Einin mielestä hieman löysän oloinen, mutta ainakaan irtipoikki ristisiteet eivät ole. Pientä rispaantumista siellä kyllä saattaa olla, tai sitten polvi on ollut himpan löysä aina.

Oikealtakin puolelta löytyi kipupisteitä uusista paikoista, mutta nekin olivat vaivaan sopivilta kohdilta. Myös oikean puoleinen si-nivel oli hieman arka, mutta sekin kuuluu Einin mukaan asiaan.

 

Selkein osoitus siitä, että oireiden syy voisi olla si-nivel, saatiin, kun jalkoja taivutettiin Nemon maatessa kyljellään vuoron perään koukussa kohti selkää-toinen jalka suorana taakse. Oikean jalan kanssa ei ongelmia, mutta vasemman jalan taivutus kohti selkärankaa sai Nemon kiljaisemaan! Polvea sai koukistella ja väännellä ja käännellä miten sattuu, mutta juuri tuo si-niveleen selvimmin kohdistuva liike aiheutti selvästi kipua.

 

Enpähän kyllä ikinä ennen ole ollut iloinen siitä, että koira kiljuu kivusta, mutta tällä kertaa kiljaisu kertoi siitä, että oikealla tiellä hoidon kanssa ollaan :D Ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen tuntuu siltä, että Nemon vaivaan on löytymässä syy, ja annettu hoito tehoaa!

 

Nyt jatketaan ravilenkkejä, ja pidennetään joka toisen päivän lenkki lämmittely-15min ravia, 10min rauhallisemmin ja taas 15min ravia ja loppuun kevyemmin.

Ensi viikolla mennään tiistaina Einin käsittelyyn, ja keskiviikkona ensin eturauhasen ultraukseen ja sitten Esan luo ontumakontrolliin.