Tehtiin pikkaisen noutokapulan pitoharjoituksia.

Ensin Nemo ei millään tajunnut, että kapulaa voi pitää suussa, vaikka otankin kapulasta kiinni. Naksun ja "kapulataistelun" avulla oppi kuitenkin nopeasti, että kapulaa pidetään suussa tulipa mitä hyvänsä, kunnes naksu armahtaa ja palkka tipahtaa :) Sitten vieritin kapulan kauemmas, Nemo haki sen ja aluksi tipautti namin toivossa. Mutta nopesti tajusi, että palkka tulee vasta siitä, että kapula haetaan ja pidetään suuvärkissä naksautukseen asti.

Maahan meno ja sielä pysyminen on jo aika hyvällä mallilla, voin mennä parin metrin päähän ja kiertää Nemon ympäri, mutta maassa pysyy. Pää vaan kääntyy kuin pöllöllä ikään, kun on pakko nähdä missä mä menen :)

Istuminen ei vielä ole niin varma, sivuille voin kävellä mutta istuvan koiran taakse ei vielä ole asiaa.

Hitsi että tuolle on kiva opettaa asioita, kun se on niin fiksu :)

 

Uskalsin toissa päivänä päästää Nemon irti metsälenkillä. Mietin kyllä ensin tarkkaan, mutta carpe diem ja ei se kauas karkaa :D Koira irti ja peukut pystyyn! Uskomatonta kyllä, Nemo totteli hienosti, muutaman kerran oli vähän epäröintiä totellakko vai ei, mutta selkeä EI sai kuonon kääntymään kohti ja palkan hakuun :) Muutenkin mulla oli lenkillä sellainen asenne, että kun kutsutaan, niin silloin tullaan! Piste! Kokeilin kerran myös kutsua tilanteessa, jossa Nemo oli juuri lähdössä linnun perään. Ja tuli silti!Saas nähdä, tuleeko sitruunapannasta vain pölyn kerääjä, jos tuo alkaakin muuten viisastua, omistajasta puhumattakaan :)