Lunta satoi toissa päivänä aika reilusti, mutta vasta tänään Nemo keksi, miten mukavaa touhua on peuhata lumessa :) Eniten ulkona touhuilua häiritseekin Nemon kylmäarkuus,  Nemon ei tarvitse olla kuin pari minuuttia ulkona niin takajalat jo väpättää kun on niin KYLMÄ!
Takkia (vai mikä viitta se on) on pidetty päällä pidemmillä lenkeillä, mutta nyt tuntuu siltä, että takki päällä palelee enemmän kuin paljaaltaan?!? Ja muutenkin takki on Nemon mielestä ihan nolo, päälle puettaessa Nemo muuttuu aina ihan tönköksi, eväkään ei heilahda... Ja takki päällä Nemo ei töhötä ulkona niin paljon kuin ilman takkia, joten taidetaan jättää takki pukematta. Karvaisuuskaan ei ole paras mahdollinen, Nemolla on kaulassa ja takajaloissa pohjavillaa, muualla vain tuo sileä karva. Muutenkin vielä ihan nahkamaha, reilu kämmenen kokoinen alue karvaton takajalkojen välissä.

Tänään tuli sisäsiisteydessä saavutettua uusi virstanpylväs, Nemo ei ollut aamun aikana pissinyt ollenkaan sisälle :) Oli reilu kolme tuntia yksin, eikä pissin pissiä ollut tehnyt :) Ja heti kun ulos pääsi, niin ääretön pissihätä iski :) Aikaisemmin ollut aina vähintään 2 pissiä paperilla kun ollut pari tuntia yksin. Tosin viime yönä oli ilmestynyt KAKSI isoa löysää sontakasaa pentuaitaukseen, ensimmäistä kertaa yöllä teki sikarit sisälle. Ja muutenkin tehnyt vain neljät tai viidet sikarit sisälle koko yhteiselon aikana. Oli vissiin yöllä maha syystä tai toisesta sekaisin, niin ei sonta pysynyt sisällä aamuun asti. Äsken Nemo pyysi ensimmäistä kertaa ulos sikarin pyöräytykselle, meni ulko-oven luokse istumaan ja heti ulos päästyään äkkiä sontahommiin...

Treenattiin äsken iltalenkillä vastaantulijoista luopumista, ihmiset jätetään jo rauhaan jos kulkevat parin metrin päästä. Liian lähelle tulevat on kyllä ihan pakko haistella…. Ja tällä kertaa tuli huikeat yksi koira vastaan, mentiin hiukan sivummalle ja hienosta malttoi aina tulla naksulla herkun hakemaan. Ihmisille osaa jo tarjota itse kontaktia mutta koiralle nähtävästi ei vielä, tosin eipä me kovin montaa koiraa olla nähtykään.

Äsken tuli kakkoselta joku lemmikkiohjelma, siinä oli alussa bordercollieita paimennushommissa niin jäinpähän kanavalle. Siinä sitten täti opetti koiraa haukkumaan käskystä, ja aina kun koira haukahti telkkarissa niin Nemo perässä J Muutenkin telkkarin äänet kiinnostaa, etenkin eläinten äänet.

Pitäisi yrittää saada aikaiseksi otettua Nemosta lumikuvia ennen kuin lumet sulaa… jos sulaa…