Viime sunnuntaina Nemosta meinasi tulla jauhelihaa...
Oli irti pihalla, ja sattui tietämättäni olemaan ihmisiä hiehoaitauksen luona. No Nemo kuuli ihmisten ääniä, ja juoksi katsomaan, että keitä siellä on. Turha oli huudella enää siinä vaiheessa perään.... Nemo moikkasi ensin ihmiset, ja eihän ne ymmärtäneet napata Nemoa samalla kiinni, vaikka yritin heille huutaa. Seuraavaksi Nemo huomasikin hiehot, ja eiku aitauksen sisälle.....
Hiehoja on aitauksessa 5, ja Nemo alkoi niitä siellä komentaa. Hiehot tuumasivat porukalla, että tehdään tuosta räkyttäjästä selvää, ja alkoivat ajaa Nemoa takaa.
Onneksi Nemo tajusi, että kohta käy huonosti, ja juoksi aidan alta turvaan, ja jatkoi siellä räkyttämistä tyyliin "Ähäkutti tänne ette pääsekään!!!" Mistä lie tajusi, etteivät hiehot aidan toiselle puolelle pääse. Sieltä kävin sitten Nemon nappaamassa kiinni.

Kyllä kieltämättä nousi kylmä hiki otsalle, olin jo melkein varma, että nyt lähtee koiralta henki.... Mutta pitää kyllä ihailla pienen koiran rohkeutta, syöksyi hiehojen sekaan ilman huolen häivää :)

Ollaan nyt kokeiltu nautaruokien välttämistä. Ongelmana onki se, ettei täältä tunnu mistään löytyvän koirien possujauhelihaa. Pitää vissiin tilata Kennelrehulta tai vastaavalta, ja siihen asti syötävä nauta-sikaa. Jo pelkästään naudan luiden jättäminen syömättä on vähentänyt hilseilyä ja kutinaa, jospa Nemo sitten on naudalle allerginen.
Hyvä yhdistelmä, lehmäpaimen joka on allerginen lehmille :)

Ollaan treenailtu istu-maahan yhdistelmää. Istuminen onnistuu tosi hyvin, mutta maahanmenoa pitää ensin vähän vitkutella. Vauhtiin päästyään Nemo pomppii kuin jänis istu-maahan- istu käskyillä edes takaisin :)
Ulkona Nemo ei millään suostuisi menemään maahan, on niin inhottavan märkää ettei halua kastella mahaansa...

Luoksetuloa harjoitellaan ulkona enimmäkseen viikonloppuisin, remmissä ja sisällä joka päivä. Viime viikonloppuna Nemo keksi, että mökin pihasta voi ihan yksin juosta parin sadan metrin päähän meidän talon pihaan. On varmaan niin tuttu reitti, että uskaltaa juosta yksin Osku-koiraa etsimään :) Ärsyttävintä onkin sitten mennä hakemaan Nemo takaisin mökin pihaan, ilman lupaa kun ei saisi mennä mihinkään kauemmas....

Luopumista harjoitellaan joka päivä, kaikesta muusta luopuminen OK paitsi toisista koirista... Johtuneekohan siitä, että Nemo on aika vähän toisten koirien kanssa tekemisissä, joten kun niitä lenkillä tulee vastaan, olisi ihan pakko päästä leikkimään.

Ulos mentäessä aloitettiin eilen uudenlainen järjestely. Aikaisemmin Nemon piti istua oven eteen odottamaan oven aukeamista, mutta eteinen alkoi tuntua liian pieneltä.
Nyt tarkoituksena olisi saada Nemo odottamaan noin metrin päässä ovesta, että minä aukaisen oven, ja vasta luvalla saa tulla ovesta ulos.

Seuraamistakin ollaan tavallaan harjoiteltu. Ulkona ollessa Nemosta on kivaa kulkea vasemmalla puolella ja tuijotella, josko vaikka kohta saisi herkkuja :) saattaa helposti 10-20 metriä kulkea ihan oikeaoppisesti sivulla kontakti päällä koko ajan. Ja tekee tämän omasta halustaan, en ole edes yrittänyt vielä seuraamista opettaa.

Nemo on oppinut älyttömän hyvin eri asioiden nimiä, leluista lehmä, vinku, pallo, nalle, possu nimillä tietää tuoda oikean :) Ihmistenkin nimiä on jo alkanut oppia.

Ja suurin saavutus ollaan saavutettu sisäsiisteydessä, viime perjantain jälkeen Nemo on tehnyt vain 2 lammikkoa sisälle. Siis 4,5 päivässä vain 2 pissiä, ja ollut tänä aikana eilen ja maanantaina 3-6 tuntia yksin kotona :) ihan yhtäkkiä tuntui Nemo tajuavan sen, että tosiaan uloshan sitä on tarkoitus pissiä :) kikkareethan Nemo on tehnyt alusta asti ainoastaan ulos, ripuliaikaa lukuun ottamatta.