Nemo on keksinyt, että sohvalla on IHANAA! Kiellot ei toimi, hyppää kyllä sohvalta alas jos komennan ja lähestyn samalla uhkaavasti, mutta kohta on taas takaisin sohvalla. Etenkin ulkoa on kiva juosta täyttä häkää suoraa sohvalle, kun en heti pääse komentamaan. Ja alun perin olin ehdottomasti sitä mieltä, että tästä koirasta ei tule sohvanvaltaajaa..... :)

Nemo temppuilee valjaiden pukemisen kanssa, kun otan valjaat käteen ja sanon "lähdetään" niin Nemo menee ulko-oven luokse ja "örisee" ja kävelee edes takaisin vaikean näköisenä. Ei siis mitenkään agressiivisesti murise, kunhan velmuilee. Eikä suostu tulemaan valjaiden laittoon vaan pitää minun mennä laittamaan valjaat niskaan... Nyt ollaan viikon verran kokeiltu pannan kanssa elämää niin ei mitään ongelmaa. Tosin Nemolla valjaat saattoi tuntua ilkeiltä päällä, kun turkki muutenkin kutisee ja hilseilee

Mahaongelmat helpotti jo viikoksi, mutta erehdyin eilen antamaan hiukan rypsi- ja vehnänalkioöljyä ruoan sekaan, niin johan oli yöllä mennyt maha sekaisin. Kai se on jätettävä öljyt pidemmäksi aikaa pois kokonaan.

 

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Harjoiteltiin viikonloppuna vapaana juoksentelua mökin pihassa. Hyvin pysyi Nemo lähettyvillä, kunnes vanha herra Osku ilmestyi kuvioihin. Mökiltä on 200 metriä talon pihaan, jossa Osku saa olla irti, käy välillä tutkimusmatkoilla. Vein sylillisen puita sisälle, ja sitten menin takaisin ulos. Huutelin Nemoa eikä näy koiraa missään. Parin minuutin päästä Osku viipotti tulemaan mökille päin ja Nemo perässä. Taisi Oskulla palaa hermot Nemoon niin toi sen takaisin :) Eniten pelottaakin se, jos Nemo lähtee irti ollessaan Oskun mukana metsään ja tipahtaa siellä johonkin isoon kivenkoloon yms. Siinä ollaankin sitten Nemoa etsimässä…

 

Opinnäytetyön tekemisen takia Nemo joutui olemaan eilen ja toissapäivänä 6 tuntia yksin kotona. Aikaisemmin yksinoloa on ollut korkeintaan 4 tuntia kerrallaan, mutta hyvinpä tuo näytti pärjänneen, nukkui molempina päivinä kun menin kotiin. Tai sitten oli huutanut niin kauan että oli väsähtänyt.... :)